Mijn manier van coachen is gebaseerd op de principes van Neuro Linguistisch Programmeren (NLP) en de holistische benadering.  

 

NLP gaat uit van het idee dat wij vanuit onze opvoeding en ervaringen een bepaald beeld over de wereld om ons heen, anderen en onszelf vormen. Dit noemen we jouw "model van de wereld". Daarnaast kijk ik niet alleen naar jouw vraag, maar kijk ik naar jouw fysieke, mentale en emotionele gezondheid (holistisch) om jou het antwoord te laten vinden. 

 

Een coachingstraject is altijd maatwerk en bestaat bijvoorbeeld uit:

- het uitdiepen van jouw coachvraag of thema

- (rouw)verwerking

- ademtechnieken om te ontspannen of te releasen

- ontspanning(s oefeneningen)

- meditatie

- creatieve werkvormen 

- systemisch werk 

 

Door jou te bevragen en te confronteren laat ik jou ontdekken wat jouw overtuigingen en belemmeringen zijn. Ik laat je zien waarom jij de dingen doet zoals je ze doet. Aan de hand hiervan kun je bepalen hoe je dit kunt veranderen of sturen. Je ontwikkelt daarmee een frisse blik op jouw model van de wereld. 

 

Een van de methodes die ik gebruik is verhalend systemisch coachen. De methode is gebaseerd op de principes van systeemopstellingen vanuit de NLP.  Door jouw vraag in een verhalend perspectief te plaatsen zul jij tot nieuwe inzichten komen.