MINI RETRAITE 

 

Juist in de drukte van alledag is het prettig om afstand te nemen van de hectiek en aandacht aan jezelf te geven. Retraite betekent "terugtrekken" en dat is wat we gaan doen tijdens de mini-retraite. We trekken ons een paar uurtjes terug om onze volledige aandacht aan onszelf te kunnen besteden. 

 

Tijdens de mini-retraite doen we verschillende vormen van meditatie, eenvoudige yoga- en ademhalingsoefeningen. Door op deze manier aandacht aan onszelf te besteden zul je rust, ontspanning en inzicht ervaren. We brengen de ochtend in stilte door waardoor je sneller los komt van de hectiek van alledag en daardoor meer stil kunt staan bij jouw lijf, gedachten en hart. 

 

Ervaring met mindfulness of meditatie is niet noodzakelijk. 

Data :      Zondag 9 februari, 26 april, 14 juni, 27 september en 15 november 2020

Tijd :       van 9.30 tot 12.30 uur

Waar:      Boerderij Landzicht te Velserbroek

 

De kosten voor deze ontspannen ochtend zijn € 25,00. Dit is inclusief koffie, thee en iets lekkers. Jouw deelname is definitief na vooruitbetaling van de kosten. Aanmelden doe je via info@hennylemstra.nl.

 

 

 

8-weekse cursus mindfulness

 

Heb jij weleens het gevoel dat je aan het overleven bent in plaats van aan het leven? Heb jij wel eens het gevoel dat je energie uit gaat naar de verkeerde dingen? Heb jij wel eens het gevoel dat je minder stress en meer rust wilt ervaren? Heb jij wel eens het gevoel dat minder wilt piekeren?

 

Dat kan! In de 8 weekse cursus mindfulness leer je om te gaan met al deze gevoelens, leer je automatische patronen te herkennen en leer je hoe jouw brein werkt. Hierdoor zul je minder stress en meer innerlijke rust ervaren en positiever in het leven staan. 

 

In de 8 weekse cursus mindfulness leer je rust te vinden in hectische situaties. De cursus bestaat uit oefeningen (meditaties), mindful bewegen (yoga) en educatie o.a. over stress. 

 

De cursus bestaat uit bijeenkomsten op zaterdag, een stiltedag op zondag, een werkboek en audiobestanden om thuis te oefenen.  

Deze cursus wordt gegeven in een kleine groep van maximaal 6 personen.

 

Data :      zaterdag 25 april, 9 mei, 16 mei, 23 mei, 6 juni, 13 juni en 20 juni van 9.30 tot 12.00 uur

                zondag 28 juni van 10.00 tot 15.00 uur

Waar:       Boerderij Landzicht in Velserbroek

Kosten :   i.v.m. het jubileumjaar van mijn praktijk betaal je alleen deze keer slechts 200 euro. 

 

 

Dat moet gevierd worden!

 

In juli 2020 bestaat mijn praktijk 5 jaar, dat moet gevierd worden!

 

5 jaar geleden ben ik mijn praktijk gestart met als doel jou te helpen in het vinden van een goede balans in situaties die stress veroorzaken. Het 5-jarig bestaan vier ik om die reden niet alleen graag mét jou, maar vooral wil ik jou trakteren op balans.

 

Op 3 data in juli organiseer ik iets om het 5-jarig bestaan met jou te vieren. Wat we precies gaan doen ga ik later nog vertellen. Wat ik wel alvast kan verklappen is dat het vrij exclusieve evenementen zijn en dat deelname in principe gratis is. Wel wil ik je uitnodigen om als je deelneemt "dana" te beoefenen.  Wat dat precies inhoudt zal ik ook later nog uitleggen.

Data :     vrijdag 3 juli van 19.00 tot 21.30 uur 

               zaterdag 4 juli de gehele dag

               zondag 5 juli van 20.00 tot 22.00

 

 

CATFULNESS : Wees mindful tussen de katten

 

Wanneer :      1 x per maand op donderdag avond van 19.30 tot 21.00 uur 

 

Data :              13 februari, 12 maart, 9 april, 14 mei en 11 juni 2020

                           

Waar :              Jippies Kattencafé, Keizerstraat 10 in Haarlem. 

 

De kosten zijn 14,50 euro. Aanmelden via info@jippieskattencafe o.v.v. Catfulness en datum. 

 

 

MINDFULNESS : 8 weekse MBSR training

Voor één - op - één trainingen neem contact met mij op voor de mogelijkheden.