Er bestaan veel misverstanden over coaching. Ik leg je graag uit wat coaching (niet) is. Want coaching dat is niet zweverig of eng. Een coach opzoeken is kiezen voor jezelf en jezelf ontwikkelen. En dat gun ik iedereen.

 

Coaching is (niet) zweverig

In een coachingstraject werken we in het hier en nu en met alles wat jij in je hebt. We gaan doelgericht en praktisch aan de slag met jouw vraag. We gaan je niet veranderen, maar je leert je gedrag te herkennen en je kwaliteiten op waarde in te schatten en anders in te zetten. 

 

Coaching is (geen) therapie

 We gaan niet wroeten in je verleden, maar we kijken er wel naar om te bepalen waar gedrag of gedachten vandaan komen. Maar ook om te zien dat bepaald gedrag nu niet helpend meer is. Als je dat herkent kun je het ombuigen naar het hier en nu en bepalen wat en hoe je dat wilt aanpassen. 

 

Coaching is (geen) advies

In coaching sta jij met jouw vraag centraal en werken wij doelgericht naar de voor jou beste antwoorden. Als coach ondersteun ik jou in dat proces door je vragen te stellen, uit te dagen of voor je samen te vatten. 

 

Coaching is (niet) eng

Het klopt dat het soms kwetsbaar is, maar wat jij vertelt over je gedachten, je gevoelens, je angsten of je leerpunten bepaal je altijd zelf. Natuurlijk daag ik je uit om altijd een stapje verder te gaan, maar jij houdt altijd de regie. 

 

Wat is coaching dan wel?

Coaching geeft je inzicht in wie je bent, wat je wilt en hoe je daar komt. Coaching is geholpen en ondersteund worden bij vragen waar je zelf het antwoord niet op weet.  Door oefeningen en gesprekken leer je nieuw gedrag en nieuwe vaardigheden. Een coach helpt je je doelen te verhelderen en leert je tot oplossingen te komen. 

 

Waarom zou je een coach inschakelen?

-  omdat je dapper genoeg bent om met je persoonlijke vraagstukken aan de slag te gaan 

-  (opnieuw) balans vinden tussen draaglast en draagkracht

-  vergroten van zelfbewustzijn

-  vinden van balans na een ingrijpende periode

-  negatieve gedachten en gedachtepatronen doorbreken

-  loslaten van belemmeringen of belemmerende gedachten

-  beter voor jezelf zorgen of opkomen

- als je wilt weten of je huidige baan nog bij je past.

- als je op zoek bent naar een andere baan, maar niet weet wat je past.  

 

Naast deze voorbeelden zijn er nog veel meer situaties denkbaar waarbij het prettig is als iemand je helpt daar sturing aan te geven. Als het voor jou een vraag is en je wilt er aan werken dan is coaching iets voor jou. 

 

(Loopbaan)coaching kan gecombineerd worden met ReAttach therapie. Wil je meer weten, vraag mij  naar de mogelijkheden.